Vianočné novinky v RAYNET CRM

 
Nesieme vám novinky, počúvajte. Z RAYNETí krajiny, pozor dajte. Rozosielanie pozvánok na udalosti priamo ze CRM, vytváranie faktúr rovno z objednávok alebo hromadné úpravy faktúr. Tak čítajte usilovne a neomylne.

#1 Filtrujte zákazníkov podľa (ne)predaných produktov

Ak už ste niekedy uvažovali nad tým, ktoré produkty vaši existujúci klienti neodobrali, tak ste uvažovali ako správny obchodníci. Tejto taktike sa hovorí cross-selling a v RAYNETe teraz nájdete vylepšené filtrovanie, vďaka ktorému sa vám bude "Krížna predaj" robiť ľahšie.

Ako to funguje? V rozšírenom filtra nájdete teraz Filtrovanie klientov podľa predaných/nepredaných produktov. Môžem si definovať, kto sú moji klienti (napr. Stav = Aktuálne, Vzťah = Odberateľ) a potom vyberám, ktoré produkty odo mňa ešte neodobrali.

 

Vo výslednom výbere dostávam klientov, ktoré môžem osloviť s ponukou. Klientov môžete vyberať aj podľa odobratých či neodobratých produktových radov a ďalej výber spresňovať pomocou kategórie a štítku produktu, či dáta uskutočnenie obchodu.

#2 Filtrujte podľa viacerých štítkov naraz

Do Pokročilého filtra sme pridali možnosť filtrovať podľa viacerých Štítkov naraz. Pokiaľ pri filtrovaní použijete viacero štítkov, vo výbere sa objavia všetky záznamy, ktoré aspoň jeden zo zadaných štítkov obsahujú.

A ak potrebujete ísť ešte o krok ďalej a pridávať štítkom podmienky "and" alebo "or", môžete to vykonať kliknutím na daný štítok. Povinný výber ("and") podmieňuje, že vo výbere môžu byť len záznamy, ktoré úspešný štítok obsahujú. Variabilné výber ("or") filtrovanie rozširuje o všetky záznamy s daným štítkom.

Variabilní a povinný štítek

#3 Odošlite faktúru e-mailom priamo zo CRM

Ťuknite faktúru e-mailom klientovi rovno z Raynet. Na konkrétnu faktúre vyberiete v ponuke Odoslať faktúru e-mailom. Ak máte zapnuté zostavy v iných jazykoch, môžete ich využiť aj u faktúr. Obsah e-mailu môžete voľne editovať, poslať aj dodací list a pripojiť ďalšie prílohy.

#4 Zobrazte si kumulatívne vývoj predaja

Keď sledujete nejaký obchodný cieľ, napríklad za daný rok, môžete si zobraziť kumulatívne vývoj predaja a uvidíte, koľko vám ešte do dosiahnutia cieľa zostáva alebo či už je splnené. V Analýze Vývoj predaja pribudla možnosť Zobraziť kumulatívne. Kliknutím na konkrétny stĺpec v grafe uvidíte prírastok za daný mesiac (zelená farba) a koľko ste celkom utŕžili za predchádzajúce obdobie (oranžová farba).

Zobrazit kumulativně

Navyše zaškrtnutím políčka Porovnať s predchádzajúcim rokom zistíte, ako si aktuálne vediete v porovnaní s vlaňajškom.

Porovnat s předchozím rokem

#5 Analyzujte obchodné prípady podľa predpokladaného zisku

Analýza Pipeline zobrazuje všetky otvorené obchodné prípady, teda tie, ktoré sú aktuálne v hre. Novo si teraz môžete ópéčka analyzovať nielen podľa Konečných cien, ale tiež podľa Predpokladaného zisku.

#6 Pozvánku na udalosť rozošlete priamo zo CRM

Niektoré udalosti je dobré pripomínať. Preto sme pridali funkciu, s ktorou pošlite e-mailom pozvánku na udalosť všetkým jej účastníkom priamo z Raynet. Princíp je rovnaký ako pri stretnutí. Stačí v udalosti kliknúť na tlačidlo Akcie a potom vybrať Odoslať udalosť e-mailom.

 

#7 Filtrujte Analýzy podľa voliteľných polí

Teraz už môžete filtrovať Analýzy podľa voliteľných polí. Všetky voliteľná polia zobrazíte kliknutím na tlačidlo Zobraziť viac parametrov.

 

Nezabudnite si však v Nastavenie voliteľných polí zaškrtnúť box V pokročilých filtroch. Až potom voliteľná poľa uvidíte.

V pokročilých filtrech

#8 Upravte si podpis podľa ľubovôle

Podpis pre odosielanie ponúk a faktúr e-mailom si teraz môžete nastaviť sami. Pozrite do profilu používateľa a tam kliknite na Podpis. Prípadne vám podpis môže upraviť administrátor. Túto novú funkciu nájde v Nastavenie> Správa užívateľov.

Upravte si podpis dle libosti

#9 Vytvorte faktúru rovno z objednávky

Kratšie cestičky k vytváranie faktúr prídu vždy vhod. Teraz už je pokojne môžete tvoriť z okna Objednávka. Má to tú výhodu, že sa vám do faktúry automaticky prenesú Fakturačné a Dodacie údaje nastavené v Objednávke, takže ďalší minútka k dobru.

#10 Vytvorte faktúru pre prenesenú daňovú povinnosť

Tahle vychytávka urobí radosť všetkým stavebníkom. Stavebné firmy totiž často chystajú faktúry, kde je platcom DPH zákazník. U faktúry kliknite na tlačidlo Akcie, prejdite šípkou na Nastavenie a potom už len kliknite na Nastaviť režim prenesenia daňovej povinnosti.

#11 Upravujte faktúry hromadne

Potrebujete u faktúr zmeniť kategóriu, ale pri predstave jednotlivého proklikávání máte vrásky na čele? Tak tomu už je koniec. V Zoznamovem pohľade faktúr pribudla funkcia Hromadné zmeny, vďaka ktorej u faktúr hromadne zmeníte Kategórie, Vlastníka, Štítky aj Bezpečnostná úroveň.

Upravujte faktury hromadně

#12 Exportujte bežnú alebo zálohovú faktúru do iDoklade

Pikantné novinku máme aj pre tých, ktorí majú Raynet CRM prepojený s iDoklad. Pri exporte si teraz môžete vybrať, či sa v iDoklade založí bežná, alebo zálohová faktúra. V Nastavenie pribudla hodnota Predvolené doklad, v ktorej admin prednastaví, či sa bude pri exporte dokladov automaticky voliť Faktúra, alebo Zálohová faktúra.