Automatizácie v RAYNETe sú tu! Hoďte pravidelné úlohy na autopilota

 

Držte si plutvy, toto je pecka. Vďaka novej funkcii Automatizácia vybaví RAYNET množstvo pravidelných činností za vás. Napríklad zakladanie obchodných prípadov, vytváranie follow-upov zo stretnutí alebo stráženie expirácie zmlúv.

Čo sa v článku všetko dozviete?

Automatizácia desiatok rutinných činností

Automatizácia v RAYNETe je nástroj, ktorým prevediete svoje rutinné úlohy na autopilota. Takže pracujete efektívnejšie a máte viac času na to, čo roboti nevedia. Napríklad budovanie vzťahov s klientmi, strategické rozhodovanie alebo zlepšovanie svojich výsledkov.

Na začiatku si vyberiete činnosti, ktoré v CRM pravidelne vykonávate. Na pár kliknutí nastavíte, čo presne má RAYNET urobiť za vás a potom už len sledujete, ako automatizácia pracuje.

V RAYNETe sme na tieto účely pripravili cez 50 šablón, ktoré pokrývajú množstvo činností od zákazníckej starostlivosti po správu leadov.

RAYNET vďaka nim napríklad:

  • vytvorí úlohu u nového leadu,
  • založí follow-up na stretnutie,
  • vytvorí obchodný prípad,
  • upozorní na expiráciu zmluvy,
  • zašle notifikácie za prípady uzavreté výhrou,
  • pridá položky do novo založených obchodných prípadov,
  • alebo zašle upozornenie, keď klient oslavuje narodeniny.
Automatizace nabízí více než 50 šablon

Okrem šablón si môžete nastaviť vlastnú automatizáciu. A nebojte, žiadne programovanie nie je potrebné.

Ako automatizácia funguje

Aby automatizácia pracovala za vás, stačí pri nej nastaviť tri veci:

  • spúšťač,
  • podmienky
  • a akcie.

Spúšťač určuje, v ktorej chvíli sa automatizácia spustí. Napríklad keď príde nový lead, vytvoríte nového klienta, uzavriete obchod, alebo sa zmení stav ponuky.

Podmienka určuje, za akých okolností automatizácia prebehne. Ak je napríklad spúšťačom nový lead, podmienka postráži, že sa automatizácia spustí, len keď ide o lead z webu.

Akcia nakoniec určuje, čo má automatizácia urobiť, akonáhle sa aktivuje spúšťač a splní podmienka. Napríklad vytvoriť úlohu, odoslať notifikáciu alebo pridať položky do obchodného prípadu.

Automatizace - Pokaždé, kdy je založen nový Lead, bude naplánován úkol

Ako nastaviť automatizáciu krok za krokom

V novej sekcii automatizácie nájdete šablóny, na ktoré stačí kliknúť, ľahko upraviť podľa vašich predstáv a máte hotovo. Takže než začnete tvoriť vlastnú automatizáciu, mrknite, či už nie je medzi šablónami.

Automatizace šablony

Keď si chcete vytvoriť vlastnú automatizáciu, kliknite na tlačidlo Vytvoriť novú automatizáciu vpravo hore. Potom ručne vyplníte spúšťač, podmienku a akciu.

Vyskúšajte si to krok za krokom podľa tohto videa:

 

Pred spustením nechajte RAYNET, aby vašu automatizáciu otestoval, a kliknite na tlačidlo Spustiť test. Pri ňom RAYNET automatizáciu nasimuluje a:

  • upozorní vás na prípadné chyby,
  • alebo vám potvrdí, že všetko beží, ako má.

Návody, video a konzultácie

Automatizácia v RAYNETe umožňuje veľa vecí. Pokiaľ si nie ste istí, či zvládne všetko, čo potrebujete, alebo neviete, ako na to, radi vám pomôžeme.

Pripravili sme pre vás: 

 

A pokiaľ chcete automatizácie poriadne vytuniť, je vám k dispozícii náš implementačný partner Zdeněk Tilt z Bubble Development. Dohodnite si s ním platenú konzultáciu, na ktorej vás nastavenie automatizáciou prevedie a pomôže vám.

Prehľad automatizácií a histórie spustenia

Automatizácie si v RAYNETe môžete vytvoriť koľko chcete. Všetky nájdete v sekcii Prehľad automatizácií.

Pomocou jedného tlačidla tu automatizácie zapnete alebo vypnete. Vidíte tiež, kto je ich autorom. Pokiaľ chcete, aby automatizácie mohli vytvárať len niektorí kolegovia, ide to upraviť v administrácii RAYNETu.

Přehled automatizací

V sekcii História automatizácií na prvú dobrú vidíte všetky automatizácie, ktoré RAYNET vytvoril a to vrátane dátumu spustenia, výsledku alebo záznamu, ktorého sa týkajú.

Pri každom priebehu automatizácie sa zaznamenávajú jednotlivé kroky, ktoré automat vykonal. Ľahko tak vyhľadáte napríklad príčiny, prečo niektorá automatizácia skončila chybou.

Automatizace - historie spuštění

Cenové plány pre automatizáciu

Automatizácia je dostupná všetkým užívateľom RAYNETu zadarmo s limitom na inštanciu 50 priebehov automatizácie mesačne.

Priebeh automatizácie znamená každé spustenie automatizácie, v ktorom dôjde k úspešnému vykonaniu aspoň jednej akcie. Takže ak máte napríklad automatizáciu na zakladanie úloh k leadom, RAYNET vám automaticky vytvorí až 50 úloh mesačne. Testy automatizácie sa do limitu nezapočítavajú.

Pokiaľ chcete funkciu využiť naplno, máte k dispozícii 2 cenové plány:

  • plán Staviteľ s 3 000 priebehmi za mesiac za 650 Kč mesačne,
  • a plán Architekt s 10 000 priebehmi za mesiac za 1 500 Kč mesačne.
Mesačné predplatné

Dajte nám vedieť, ako sa vám automatizácia páči

Takúto veľkú novinku už sme tu dlho nemali. Preto nás veľmi zaujíma vaša spätná väzba! Budeme radi, keď si automatizáciu vyskúšate a dáte nám vedieť na e-mail podpora@raynet.cz, ako sa vám páči, prípadne čo by ste u nich vyladili.

Vďaka moc a veríme, že vďaka RAYNETím robotom budete mať viac času na to dôležité.