Z chaosu poriadok. Nastavte si novo notifikácie podľa seba!

 
Konečne sme vylepšili notifikácie tak, aby vás neotravovala každá hlúposť, ale chodilo vám len to, čo vás naozaj zaujíma. A hlavne, každý užívateľ si novo môže nastaviť notifikácie sám – pokiaľ to admin účtu povolil.

Doteraz notifikácie nastavoval iba administrátor, a to pre všetkých užívateľov. Novo si môžete notifikácie nastaviť sami podľa svojich potrieb aj ako užívatelia, pokiaľ to máte od administrátora povolené.

Poriadne rozšírené možnosti notifikovania

Notifikácie sa novo spravujú na dvoch miestach. Užívatelia si nastavujú pravidlá pre notifikácie v sekcii "Môj profil > "Notifikácie". Administrátor definuje východiskovú podobu notifikácií (ku ktorej sa môžete kedykoľvek vrátiť) klasicky v globálnom "Nastavení" v sekcii "Notifikácie".

Pravidlá si určujete pre jednotlivé skupiny záznamov, konkrétne:

  • Klient, kontaktní osoba, lead
  • Obchodní prípad, ponuka, objednávka, projekt, faktúra
  • Knižnica dokumentov
  • Aktivity
  • Ostatní

Pri každej skupine potom môžete zvoliť spôsob notifikovania:

  • správou priamo v RAYNETu,
  • e-mailom,
  • mobilnou appkou,
  • alebo súhrnným e-mailom – o ktorom si povieme viac na ďalších riadkoch.
 

Súhrnný e-mail

Menej dôležité zmeny si nechajte posielať súhrnným e-mailom 1x denne v určený čas, napríklad každé ráno o 9:00. Zlúčením noviniek do jedného e-mailu sa vyhnete dátovému balastu a je to mocná zmena, ako mať prehľad, ale zároveň sa neutopiť v záplave e-mailov.

Prehliadačove notifikácie

Máte radi desktopové push notifikácie? K dispozícii máte odteraz aj oznámenia v prehliadači, ktoré sa zobrazujú v rohu vašej obrazovky aj vtedy, keď je prehliadač minimalizovaný na pozadí. Ak napríklad využívate na surfovanie Google Chrome, notifikácie si spustíte v Nastaveniach, kde kliknete na Nastavenie webu a pri Oznámení zvolíte Povoliť.

Vymazlenejší design a rýchlejší prístup k novinkám

Samozrejme sme sa snažili vyladiť aj design a urobiť notifikácie o trošku krajšie. Novo sa vypisujú v zjednodušenom paneli, kde sa rýchlo dozviete, čo je nové.

V náhľade notifikácie vidíte, čoho sa týka a čo sa v zázname zmenilo. Upozornění můžete rozkliknout, případně je rovnou mazat nebo označit za přečtené, což vám umožní snadno kategorizovat informace, které dostáváte. (Á propos, pokiaľ sa chcete zjednodušenému zobrazeniu vyhnúť, kliknite na ikonu ozubeného kolieska a zmeňte si východiskové nastavenie;)