Balík noviniek v RAYNET CRM: Strom viditeľnosti a ďalšie vylepšenia

 
Vezieme poriadny balík noviniek 📦, ktoré sme v posledných mesiacoch pridali do RAYNETu. Popri Strome viditeľnosti je to napríklad možnosť nazerania do História zmien záznamov alebo funkcie Smart Launcher pre ľahšie vyhľadávanie.

1. Strom viditeľnosti 🌳👥

Ide o nový nástroj pre administrátorov, ktorí nastavujú, k akým informáciám majú používatelia prístup. Začne sa vám ponúkať, ak máte 10 a viac užívateľov.

Hlavná výhoda Stromu viditeľnosti je možnosť vytvoriť hierarchickú štruktúru práv vo firme, kedy jednotlivých užívateľov môžete zhlukovať do skupín podľa toho, na čo majú alebo nemajú práva.

Aby ste mohli Strom viditeľnosti používať, stačí si otvoriť Nastavenie aplikácie a v sekcii Bezpečnosť funkciu AKTIVOVAŤ.

 

Ale nebojte sa, toto je len rýchla ukážka. Zoznámiť sa s funkciou dopodrobna môžete v tomto článku a videonávodmi

2. História zmien záznamov 🕐📋

Ďalej teraz máte ako administrátori vo svojom CRM účte možnosť pozrieť sa na históriu všetkých zmien, ktoré v ňom používatelia vykonali, a to až pol roka spätne.

Históriu nájdete v Nastavenia aplikácie pod záložkou Bezpečnosť. A pomocou rýchlych filtrov nad zoznamom si môžete vyhľadanie upresniť. Takže zistiť, aké záznamy v poslednom čase editoval kolega, je teraz naozaj hračka.

K posledným zmenám sa môžete dostať aj cez detailnú kartu záznamu, ktorý vás zaujíma (napr. Klienta, Obchodný prípad ai). Konkrétne kliknutím na tri bodky, ďalej na Bezpečnosť a tlačidlo Zobraziť históriu zmien. Vnútri nájdete informácie o tom, akú zmenu, kedy, a aký používateľ vykonal na tomto zázname.

 

3. Rýchle vyhľadávanie vďaka funkcii Smart Launcher 🔍

Nové vylepšené vyhľadávanie Smart Launcher je podobné Spotlightu, ktorý možno poznáte z Macu. Okrem vyhľadávania umožňuje rýchlejší pohyb v CRMku – od vytvorenia otvorenia záznamu až po okamžitý prechod do Nastavenia.

Smart Launcher spustíte, keď kliknete na pole s Fulltext vyhľadávaním v hlavnom menu alebo keď stlačíte dvakrát kláves SHIFT. *shift, shift* ⌨️ Pri hľadaní vám vyhľadávač výsledky našepká a vy si buď hneď vyberiete, alebo zobrazíte kompletný výpis vo veľkom okne.

 

Navyše vedia aj skratky. Mrknite na video, kde to ukazujeme v praxi. 👇

 

4. Zmena typu Aktivity 🔄

Všimli ste si, že je zakladanie novej Aktivity ešte svižnejšie? Keď z kalendára vytvárate Aktivitu, novo sa rovno otvorí okno pre jej založenie. Ako východiskový typ (napríklad Stretnutie alebo Úloha) sa nastaví ten, ktorý bol pri vytváraní použitý ako posledný. To sa dá ale ľubovoľne meniť.

Aj po uložení môžete dodatočne typ Aktivity upraviť, a to na detailnej karte záznamu. Vo videu ukazujeme zmenu cez "tri bodky", ale ide to aj cez šípku vedľa názvu typu Aktivity v ľavom hornom rohu.

Ak už máte kartu pri vytváraní záznamu vyplnenú, po zmene typu Aktivity sa prostredie upraví aktuálne zvolenému typu Aktivity. Vyplnené polia a účastníci ale zostanú.

 

5. Skenovanie vizitiek do Leadov 🎫📲

Skenujete vizitky cez našu mobilnú aplikáciu? Skúste si cvaknúť napríklad aj pätičku e-mailu. A akonáhle údaje naskenujete a potvrdíte, že sa rozradili správne, môžete si vybrať, či ich uložíte ako Kontaktnú osobu, Klienta alebo novo ako Lead.

 

Mobilná appka sa tiež posunula napríklad o:

  • Otváranie CRM-kových URL – Novo si môžete v mobilke otvoriť ľubovoľný záznam cez URL odkaz zo CRMka (napríklad z notifikačného e-mailu).
  • Pri pridávaní nového Klienta teraz na poli IČ funguje našepkávanie z obchodného registra, takže stačí zadať pár znakov z názvu firmy a mobilná appka automaticky doplní zvyšok.
  • V detaile Ponuky je teraz možné si stiahnuť export ponuky s obrázkami / popismi produktov v PDF formáte.

Ďalšie novinky v CRMku:

  • Vypnutie Ponuky a Objednávky – Nepoužívate v RAYNETe Ponuky alebo Objednávky? Administrátor ich môže odobrať, takže sa tieto záznamy skryjú naprieč celým CRMkom.
  • Integrácia s APUtime, ktorý sprístupňuje a zjednodušuje procesné riadenie.
  • Integrácia s účtovným systémom Money ERP.
  • Integrácia s informačným a ekonomickým systémom HELIOS iNuvio.

 

A čo nevidieť spustíme jednu veľkú 💣, ktorá posunie vašu produktivitu na novú úroveň. S early adoptermi ladíme posledné detaily a už čoskoro vám dáme vedieť viac. #automatizácia-coming-soon